I hagen har vi bra med rabarbra nå – en type med fine røde stilker. Jeg har lagd rabarbragrøt. Den får en herlig farge. Jeg vet det er delte meninger om rabarbra. Mange synes den er for syrlig. Jeg har alltid hatt sans for syrlige saker og liker det – i alle fall i små porsjoner.
Enkelt er det i alle fall:
500 g rabarbra
4 dl vann
1 dl sukker
3 ss potetmel
evt. litt kanel
- Skyll rabarbraen, skrell den om den har grove stilker og skjær stilkene i biter.
- Kok rabarbraen sammen med vann og sukker til den er mør. Rør potetmelet ut i noen spiseskjeer kaldt vann. Trekk kjelen bort fra varmen, rør inn jevningen i en tynn stråle. La det koke opp.
- Hell grøten i en bolle og dryss litt sukker på overflaten
- Serveres kald, med melk eller fløte på!
30 mai 2007, kl. 10:45 am |
mums! jeg elsker rabarber! det er kun et par dage siden jeg bagte rabarber-paj! og i køleskabet står et stort glas rabarber-kompot til at spise med vanille-is… mums ^^
30 mai 2007, kl. 7:15 pm |
Det er ingenting som roper sommer høyere enn rabarbragrøt. Jeg tror jeg må ut å se hvordan det står til med en bortgjemt rabarbra plante :-)
30 mai 2007, kl. 9:22 pm |
Nam nam:oD Dette så deilig ut! Ser ut som om det må bli rabarbragrøt etter grillingsen i morgen ja:D Takk for inspirasjonen;o)
30 mai 2007, kl. 11:33 pm |
åhhh-det så godt ut! Min er ikke stor nok enda:-(
31 mai 2007, kl. 1:21 pm |
Ååååå, rabarbragrøt er virkelig noe jeg elsker!!! Masse minner fra barndommen… :o)
31 mai 2007, kl. 3:06 pm |
Mmmm…det såg fristande ut!! får meg til å tenke på sommrane i barndommen ;o)
31 mai 2007, kl. 5:27 pm |
Å, det ser godt ut! Eg laga rabarbrasuppe i går, rabarbragraut har eg faktisk aldri smakt! Må prøvast! :)
1 juni 2007, kl. 12:35 pm |
Så godt å høre – at det er flere som liker rabarbragrøt! Her i huset rynker de andre på nesa, tar en liten smak og lar resten bli igjen til meg. Men jeg håper at barna lærer å like etter hvert. En liten smak i ny og ned kan gjøre underverker. Mathilde spiser stilker som dyppes i sukker, eller det er vel egentlig sukkeret det går mest av så det er jo en start…
1 juni 2007, kl. 9:29 pm |
Åhhhhhhhhhh nu blev jeg sulten efter rabarbragrøt. JEG ELSKER RABARBRAGRØN…dejligt at se at vi er flere :)