Rabarbra

I hagen har vi bra med rabarbra nå – en type med fine røde stilker. Jeg har lagd rabarbragrøt. Den får en herlig farge. Jeg vet det er delte meninger om rabarbra. Mange synes den er for syrlig. Jeg har alltid hatt sans for syrlige saker og liker det – i alle fall i små porsjoner.

Enkelt er det i alle fall:

500 g rabarbra
4 dl vann
1 dl sukker
3 ss potetmel
evt. litt kanel

  • Skyll rabarbraen, skrell den om den har grove stilker og skjær stilkene i biter.
  • Kok rabarbraen sammen med vann og sukker til den er mør. Rør potetmelet ut i noen spiseskjeer kaldt vann. Trekk kjelen bort fra varmen, rør inn jevningen i en tynn stråle. La det koke opp.
  • Hell grøten i en bolle og dryss litt sukker på overflaten
  • Serveres kald, med melk eller fløte på!

rabarbragrot

9 kommentar to “Rabarbra”

  1. Elisabeth Says:

    mums! jeg elsker rabarber! det er kun et par dage siden jeg bagte rabarber-paj! og i køleskabet står et stort glas rabarber-kompot til at spise med vanille-is… mums ^^

  2. HildeC Says:

    Det er ingenting som roper sommer høyere enn rabarbragrøt. Jeg tror jeg må ut å se hvordan det står til med en bortgjemt rabarbra plante :-)

  3. Annicen Says:

    Nam nam:oD Dette så deilig ut! Ser ut som om det må bli rabarbragrøt etter grillingsen i morgen ja:D Takk for inspirasjonen;o)

  4. marit in norway Says:

    åhhh-det så godt ut! Min er ikke stor nok enda:-(

  5. Cathrine Says:

    Ååååå, rabarbragrøt er virkelig noe jeg elsker!!! Masse minner fra barndommen… :o)

  6. Merete Says:

    Mmmm…det såg fristande ut!! får meg til å tenke på sommrane i barndommen ;o)

  7. Posidriv Says:

    Å, det ser godt ut! Eg laga rabarbrasuppe i går, rabarbragraut har eg faktisk aldri smakt! Må prøvast! :)

  8. grosblog Says:

    Så godt å høre – at det er flere som liker rabarbragrøt! Her i huset rynker de andre på nesa, tar en liten smak og lar resten bli igjen til meg. Men jeg håper at barna lærer å like etter hvert. En liten smak i ny og ned kan gjøre underverker. Mathilde spiser stilker som dyppes i sukker, eller det er vel egentlig sukkeret det går mest av så det er jo en start…

  9. Frida Says:

    Åhhhhhhhhhh nu blev jeg sulten efter rabarbragrøt. JEG ELSKER RABARBRAGRØN…dejligt at se at vi er flere :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: