Bare blåbær – hage (uke 34)

Blåbærene på blåbærbuskene begynner å bli modne. Vi plantet to busker i fjor så de er ikke så store ennå og dermed blir det ikke all verden med bær, men en liten smak i ny og ned når vi er ute i hagen. Det er amerikanske blåbær. Det som er rart er at de ikke er blå inni, men de smaker i alle fall nokså likt vanlige norske skogsbær. Jeg lurer imidlertid på hvordan det vil være å lage syltetøy av dem? Blåbærsyltetøy uten skikkelig farge er vel ikke noe særlig? Men, de kan i alle fall brukes til pai eller med melk på. For å få bra med bær bør man plante minst to busker ved siden av hverandre slik at de kan krysspollineres. Og det er en surjordsplante på lik linje med f.eks Rhododendron. Min erfaring så langt er at bærene modnes få av gangen – i løpet av flere uker. Dermed kan du aldri plukke mange på en gang. Det er litt dumt – skal man først bruke bærene til noe mer enn å bare «maule» vil man jo ha en del på en gang og henger de for lenge på når de er modne tar jo trosten dem. Mulig det løser seg selv bare buskene blir store nok – at det da allikevel blir mange nok bær modne samtidig. Av mangel på bilde av modne blåbær får vi klare oss med ett fra i våres – da de var i blomst.

blaabar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: