Om det å være fire og ett – kaniner, den talende kamel og en buktende slange

Takk for alle koselige hilsener og gratulasjoner vi har fått i forbindelse med jentenes bursdag! Nå har vi feiret dem begge. For eldstemann var det vanskelig å sovne kvelden før den store dagen. Så mye spennende å tenke på som var i vente. Jentene var i 100 fra morgen til kveld. Det var presanger og kaker og frukt og bær og mange mennesker innom. Stor stas. Minstemann sluknet tidligere enn vanlig, eldstemann håpet på å kunne klare å være like lenge oppe som mamma og pappa – nå var hun tross alt FIRE. Det gikk dessverre ikke, selv om hun holdt overraskende lenge den dagen.

Det er når man sammenlikner med barn at man virkelig ser at tida går – og at det skjer noe i løpet av dagene som «flyr». Det er vanvittig mye som har skjedd på de fire årene siden vi fikk Mathilde. Nå er hun jo «stor» jente som det virkelig går an å føre en god samtale med. Hun har så mye rart for seg, spør og undrer seg over alt mulig og rollespill-leker hvor vi alle blir involvert er det store. Det er herlig å se fantasien boble – hvordan hun kobler og finner på morsomme ting. Tidligere i sommer var vi i Tønsberg. Der bodde vi i en leilighet som tidligere har tilhørt min mormor. Vi var en tur oppe på loftet for å hente noen saker på boden. Der er det boder tilhørende de ulike leilighetene på begge sider av en midtgang, inngjerdet med netting. Da kommer sjefsspørsmålet – «Har de mange kaniner her?»

Sofie har blitt ett. Vi har ikke lenger en baby i familien. For når man har blitt ett år er man vel gått over i jentenes rekker, og kan ikke lenger kalle baby eller? Hun har stabbet rundt siden hun var 11 måneder. Hun går bedre og bedre for hver dag,  og nå er hun blitt så flink at hun sjelden krabber lenger. Det er helt herlig å se på, hvordan den lille «terta» går – for stor for alderen er hun i alle fall ikke. Jeg kan se og se og blir aldri mett på det. Hvordan hun hele tiden sjangler av gårde, prøver iherdig å holde ballansen, bums ned i bakken rett som det er – heldigvis er veien ned kort. Hun er fort oppe igjen som om ingen ting har skjedd og fortsetter målrettet videre. Hun får virkelig kjørt seg. Alt skal undersøkes og tas del i, og blåmerker og skrammer både her og der vitner om at alt må læres og erfares. Det begynner å bli farlig. Hun har «null» vett, men via tripptrappstolen til storesøster kommer hun opp på kjøkkenbordet så elegant som bare det, helt alene. Her gjelder det å følge med! Ellers er det dyr som er den «store». Da vi var i dyreparken i Kristiansand tidligere i sommer var hun helt vill. Da den talende kamel entret scenen i byparken i Kardemommeby holdt hun på å «ta av» og tiltrakk seg publikums oppmerksomhet fullstendig. Og til de av dere som har fulgt bloggen – nå er smokkene plukket ned fra smokketreet og overlevert til Kaptein Sabeltann, alle som en.

~

Mathilde og jeg har laget en slange. Hun var ivrig med. Klippet eggekartonger i biter og malte dem med vannfarger etterpå. Til sist sorterte vi delene etter farge før vi tredde dem på en tråd. Det ble en fargrik sak.

Reklamer

2 kommentar to “Om det å være fire og ett – kaniner, den talende kamel og en buktende slange”

  1. Grooo Says:

    Gratulerer med vell overstått!
    Og for en kul slange! Tror jeg må legge en link til den i bloggen min så jeg husker den en dag vi kjeder oss og trenger noe å gjøre. (Bare så synd at vi ikke har noen eggepapper til overs, foreldrene mine har åtte høner og trenger alle tomme papper til å samle eggene hønene legger hver dag for å gi bort til slekt&venner…)

  2. Farmor Says:

    Så stilig slange, kreativt påfunn !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: