Karneval

maskeDet er karnevalstid og det har vært karneval i barnehagen til Mathilde. Hun fikk selv velge hva hun skulle være og var fast bestemt på at hun skulle være Pippi. Hun eeeeeeelsker Pippi for tida og var så heldig at hun fikk hele serien med filmer fra Julenissen til jul ;) Den julepresangen slo veldig godt an *nikke*. Mamma hadde et pippi-antrekk liggende på loftet fra da vi var små så da var jo den saken grei. Kvelden før spolte hun rundt på gulve her – i ført sitt kostyme – sånn bare for å «øve» seg litt på forhånd, med parykk og det hele. Da vi kom til barnehagen dagen etter ville hun slett ikke ha på parykken.  Jeg vet ikke hvorfor, men ingen vits i å tvinge henne heller. Vi satte opp musefletter i håret og tegnet masse fregner i ansiktet og det ble en flott Pippi som dessverre ikke ville bli fotografert den dagen. De andre barna lurte riktignok på om ikke Mathilde skulle ha på parykken snart, men den lå pent i hylla hennes hele dagen.

Siden jeg likevel har fri var jeg en stund i barnehagen. Litt moro å kunne ta del i det som skjer, må jo ta vare på den muligheten nå som jeg har den. Det blir vanskeligere å få til sånt når jeg begynner å jobbe igjen. Det var pyntet med svarte katter og masker, den rosa på bildet er det Mathilde som har laget. Det var sang, fellessamling hvor noen av «tantene» spilte et lite teaterstykke, de fikk slå katta ut av sekken og masse annet gøy. Også var det pøser og boller som de kunne få kjøpe med lekepenger i en egen bod opprettet i anledning dagen. Stor stas og både liten og stor var nokså slitne når dagen var omme og det var «hentetid»! 

I grunnen synes jeg det er litt synd. Så og si alle barna var kledd ut i slike drakter man får kjøpt i leketøysforetninger. Det er jo lettvint og greit, men det må da ligge mye tøy på loft og kjellere som det også måtte kunne gå an å bruke? Det ser ut til at den tiden er forbi, i alle fall for barn. Jeg ble konfrontert med, av en av de «store» barna på Mathildes avdeling, at hun ikke hadde «ekte» Pippi-drakt. Hva er så ekte Pippi-drakt? Antagelig den som er Made in China og barna har sett i karnevalsbrosjyrene som kommer i posten sånn en gang etter at julehysteriet og januarsalget er på hell. Mathilde hadde et heklet «liv»/trøye med knapper for å feste fast de lange strømpene, en blå og en rød – samt en rutete ballongbukse/shorts. Det ble stilig! Jenter er jenter og det er jo ikke til å stikke under en stol at de fleste er glad i å pynte seg, rosa, prinsesse, glitter og stas. Nesten alle jentene var utkledd i flotte kjoler, som prinsesser, feer, alver osv. Men, jeg synes det var flott at Mathilde for en gangs skyld valgte noe annet :)

Og Sofie gjorde stor suksess på fellessamlingen i barnehagen da hun fikk låne storesøsters parykk:

Pippi

Reklamer

7 kommentar to “Karneval”

 1. Elisabeth Says:

  Det er absolutt morsomst med hjemmesydde karnevalsklær, men jeg har også fått spørsmål fra ungene om de ikke kunne få sånn ordentlig drakt (Som kjøpes på Ringo eller Nille).. Noen ganger har vi kjøpt, men de vi lager selv slår best an.. Så søt Sofie i Pippi-parykk!

 2. Frida Says:

  Hvor er hun bare bedårende…..ser herlig ud i parykken :)

 3. Posidriv Says:

  Heilt enig i at det er trist at det nesten berre er kjøpekostymer på karneval! Det var litt surmuling då guten vår på 5 oppdaga at vi ikkje skulle kjøpe drakt til han, men vi kledde han og lillesøster ut i heimelaga katte- og hundekostyme, og dei vart fornøgde til slutt begge to. :)

 4. laura Says:

  Nydelige Pippi.

 5. Mmmarianne Says:

  Utrolig søt rodtopp, altså! :-)))

  Jo, var på «Pikene» på torsdag for en uke siden. Var Karine ( http://strikkemor.typepad.com/garn_te_sjokolade/ ) som hadde strikket fler, og som tipset om bloggen din.

  :-)

 6. Kjersti Elisabeth Says:

  For en herlig unge :o)

 7. muppyen Says:

  Så herlig liten jente på det siste bildet, og så synd at vi ikke fikk se den «ekte» Pippien. Jeg innrømmer glatt at jeg kjøper. Det er jo så billig, og jeg er så lite kreativ. De som er hjemmelaget er selvsagt mye finere. Helt enig. Takk for koselig kommentar i bloggen min, forresten. Nå skal jeg surfe deg litt. ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: