Det støver

Ja, ikke noe problem å finne ut hva man skal bruke tida til. Ikke at det var det var det før heller *he,he*. Vi pusser opp. Gangen med trappa var mørk og trist. Gammel, gulnet furutrapp, koreaplater på veggen og vanvittig gule takplater. Nå skal det bli lyst og flott! Til vår store glede fant vi fin gammel panel under de stygge korea- og takplatene. Riktig nok hadde panelen nokså store skader enkelte steder, men vi fant ut at det var ikke verre enn at vi kunne prøve å sparkle det opp. Har mer sansen for å ta vare på det originale som finnes i gamle hus enn å dra inn nytt der det strengt tatt ikke er nødvendig.

Og når man først skal pusse opp trappegangen så blir det fort litt mer omfattende enn man først tenker. Da må man jo ta «hovedgangen», trappa opp og vegger og tak der i tillegg til at det henger sammen med trapperommet oppe som også har vegger og tak. I tillegg går jo også trappa ned og man må ta det med det samme for å skape en helhet. Dessuten er det jo lister og dørkarmer over alt i tillegg til trappetrinn, trappevanger og gelender også…

Fordelen med å pusse opp gangen er at det er et rom med lite møbler og man oppholder seg ikke der over lenger tid – man bare går fort forbi og inn i et annet rom hvor det er litt mer koselig for øyeblikket. Ulempen er at du til stadighet må tråkke gjennom rotet og alt støvet og malingslukt sprer seg rundt i det meste av huset – både oppover og nedover. Ikke mulig å stenge det av for en periode.

Prosessen har mange faser når man skal gjøre det «ordentlig»:
1) Rive ned gamle plater
2) Grunne
3) Sparkle
4) Pusse (puss, puss så får du en suss…)
5) Vaske
6) Første strøk med maling
7) Akryl i sprekker som ikke har fått sparkel
8) Lett pussing
9) Andre strøk med maling – og da holder det kanskje – hvis ikke gjenta 8 og 9 en gang til…
10) Rundvask i hele huset

Vi er faktisk kommet til nr 6 nå, så det begynner å hjelpe. Men det tar tid og det er en lang vei igjen ennå. Et fint støvlag er å finne så og si over alt. Støvsuger og mopper bort det verste innimellom, men tar bare det aller verste. Resten får vente til vi er ferdige.

Statusbilde – det meste er grunnet og sparklet – klart til å pusses:

Reklamer

Én kommentar to “Det støver”

  1. Cathrine Says:

    Wow, det blir flott, imponerende, det er litt av en jobb kan jeg forestille meg!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: