Adventskalender

Da har det blitt 1. desember og adventstid. Jeg fant ut at i år er Mathilde stor nok til å skjønne og ha glede av en adventskalender. Derfor har jeg ferdigstilt kalenderen som jeg begynte på i fjor. Det holdt så vidt. Jeg hadde en bestilling inne hos Stoff og Stil med knapper som jeg skulle sy på kalenderen samt noe annet småtteri. Hentelappen på pakka kom i posten 22. november så jeg dro av sted for å hente den. Men, på postkontoret var det ingen pakke! Ved sporing fant de ut at den var sendt i feil retning. *Litt irritert*, men det var ikke annet å gjøre enn å vente. Heldigvis går det jo an å spore pakken på nett hjemmefra slik at jeg i alle fall slapp flere bomturer til postkontoret. Fra  Stoff og Stil utenfor Drammen gikk pakken til Oslo, deretter til Stokke i Vestfold, så var den en tur innom Melsomvik før den var tilbake i Drammen. Derifra gikk turen til Oslo nok en gang før den endelig fant veien til «mitt» postkontor. Den kom ikke en dag for tidlig, den kom i går. Det holdt jo akkurat selv om det ble natt før den var ferdig opphengt med dill og dall.

Kalenderen er laget etter fri fantasi. Patchwork med div. julestoffer, litt frihåndsquilting og knapper for å feste nummererte lapper for hver dag. Nede på det store røde feltet har jeg «brodert» med maskin; vente, vente, vente – i den søte adventstid. Det æ’kke så lett å se, i hvertall ikke på bildet. Jeg er ikke så dreven på slik frihåndsquilting på maskin så jeg turte ikke bruke annet enn samme farge på tråden som på bakgrunnen. Men i grunnen ble det nokså ok, selv om det ble litt vanskelig å lese pga lite kontrast.

Opphengspinnen var litt lang! Det er «vandrestaven» som mannen i huset fant på en fottur vi var en gang og det var selvfølgelig ikke lov å tilpasse den for julekalenderformålet. Den skal jo kunne brukes som vandrestav resten av året må du forstå. Jeg har derfor planer om å sy en remse med vatterte hjerter av stoffrestene fra kalenderen og henge i hver ende. Tror det kan bli stilig! Men som sagt, det ble seint nok i går så det får jeg gjøre en av de nærmeste dagene…

Jeg har fylt kalenderen med ulike aktiviteter og juleforberedelser i tillegg til at det noen dager innimellom er  lov å velge seg en pakke fra kurven. Håper dette kan være med på å skape forventninger, tradisjoner og kos i huset. Også er det en fin måte å «rekke» alt vi bør rekke før juleklokkene ringer julen inn. Kalenderen inneholder bl.a div. baking, juleverksted, henting av juletre, tenning av julelykter, pynting, trolldeig, innkjøp av julepresang til lillesøster osv. Når det gjelder gavene har jeg forsøkt å være litt «fornuftig». Her er det bl.a ullundertøy, sokker, tannbørste og hårstrikker i tillegg til noen bøker med julehistorier samt en samle-DVD med Astrid Lindgrens julefilmer (som mammen og pappaen gleder seg veldig til å se – og Mathilde elsker Emil, Lotta, Pippi osv for tida så dette blir nok stas).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: