Tallinn

Vi har vært i Estland, nærmere bestemt Tallinn – et lite avbrekk fra hverdagen. Det var en koselig by med middelaldersk stemning i den gamle bydelen. Det er utrolig hvor mye av de gamle bygningene og gatene som eksisterer og er i bruk den dag i dag. Det er flott å se.

I boder på torg og gater samt i de mange «husflidsbuttikkene» som fantes ble det solgt strikkede produkter. Mye fint å se på julemarkedet på rådhusplassen midt i byen. Aller mest votter og sokker, men også sjerf, sjal, gensere og annet. God blanding mellom maskinstrikkede varer og håndstrikkede produkter. Det var som oftest rimligst å kjøpe det som var håndlaget – og det var jo det som var flottest også. Håndstrikkede sokker kunne man få fra 50 kr og oppover mens votter gikk for 70 kr og oppover. Det beste tilbudet vi fikk må ha vært en hånstrikked aran-genser – størrelse herre. Den var utrolig flott, strikket i nydelig ullgarn til i overkant av 300 kr. Dessverre hadde ikke min kjære lyst på slik genser, men det var nesten synd å ikke kjøpe den. Den var bare flott. Men det ble i alle fall en del sokker, sjal, votter og vanter med i kofferten hjem.

Øverst: Fra julemarkedet på rådhusplassen
Til venstre: The wall of sweathers – her selges det strikkeprodukter året rundt
Til høyre: En av bodene på julemarkedet

Mange av produktene som ble solgt var strikket av flerfarget estisk garn og selvfølgelig kjøpte jeg med en del hjem. Jeg kom over både Evilla og Aade lõng öu. Førstnevnte kjente jeg til fra før. Det kan jo kjøpes både i Norge og Danmark vet jeg og det har jeg testet ut tidligere i høst. Da strikket jeg en jakke med tilhørende sokker til Sofie. Det har helt klart blitt en favoritt og er i bruk så og si hver eneste dag. Flott passform, varmer utrolig og rett og slett et fantastisk garn. Det er mye lanolin i garnet til tross for fargingen – dermed «renser» plagget seg selv og ingen sur gulpelukt setter seg. Det er helt utrolig. Har aldri opplevd maken, men du verden så praktisk! Det andre garnet har jeg ikke hørt om, men minner veldig om Evilla. Det blir spennende å ta garnet i bruk etter hvert.

Noe av det som ble med i kofferten:

Venstre: Maskinstrikkede luer i flerfarget garn. Den grå-svarte er laaang med dusk i enden – så lang at man kan surre enden rundt halsen og knyte som et skjerf.
Midten: Røde votter med fingervanter inni. Supertynt garn. Grå votter med selbuliknende mønster. Merk at det var mønster både på oversiden og innsiden. Lus på tommelens innside.
Høyre: Hullstrikkede sokker og vanter

Reklamer

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: