Ull æ’kke tull

De siste dagene jeg gikk gravid med Sofie brukte jeg blant annet til å strikke ammeinnlegg av lanolin-garn. Etter at Mathilde kom til verden fikk jeg nemlig brystbetennelse – selv om det var sommer og varmt i været. Det var ikke godt. Jeg håper på å unngå dette denne gangen og det har gått bra så langt. De ullinnleggene jeg kjøpte på apoteket sist var jeg ikke så fornøyd med. De var helt flate og passet dermed ikke så godt på brystet. Det ble litt klumpete og rart inne i BHen. Men disse er supre! Helt perfekt passform etter at man har brukt de litt. Også er de raske å strikke. Jeg strikket de i to deler – en stor og en liten. Den lille sydde jeg fast på vranga til den store, men med stor nok åpning til å legge inn et ekstra engangsinnlegg som kan suge opp evt. lekasje. Dermed blir det både ull innerst og ytterst, oppsamling i midten og ikke noe tull… Er man ikke brystfager fra før med pupper struttende av melk få får de enda et lite ekstra puff med disse!


De to delene hver for seg
  De to delene sydd sammen
– sett fra vranga

Oppskriften er som følger:

Ammeinnlegg av lanolingarn

2-tr lanolingarn fra Helios, Nøstebarn el. 100 g holder til flere par
Strikkes med pinne # 2,5

Jeg strikket med fire strømpepinner i stede for fem. Da får man to økninger per. pinne hele tiden.
Innleggene strikkes rundt – innenfra og utover.
Legg opp 6 masker – fordelt på tre pinner.

1. omgang: øk 1 maske i hver av de 6 maskene (12 masker totalt)
2. omgang: strikk rett
3. omgang: (2 r, øk 1) gjenta omgangen ut  (18 masker totalt)
4. omgang: strikk rett
Fortsett slik med 1 maske mer mellom økningene hver andre pinne og en omgang rett mellom hver økning til du når ønsket størrelse.
Jeg strikket til det var 15-17 masker mellom økningene på de store og 10 masker mellom økningene på de små. De store delene bør strikkes i «din» størrelse.
Strikk vrangt når du feller av så «ruller» ikke kanten seg så mye.

Jeg har eksperimentert litt i forhold til økningene. Jeg har strikket både med økning som kast og økning hvor man strikker to masker i en maske. Den siste varianten synes jeg ble best (den som er avbildet). Når man tar økninger med kast blir innleggene litt flatere i og med at kastet gjør at omkretsen blir litt større. Men begge variantene er full brukbare og mye bedre enn tidligere innlegg jeg har prøvd…

Reklamer

2 kommentar to “Ull æ’kke tull”

  1. Sølvi Says:

    Tusen takk for at du delte. Jeg har nå strikka ett par til svigerdatra, det er nå testa ut og jeg er i full gang med flere.

  2. 即日融資カードローン Says:

    審査の基準は金融機関によって違いはありますが、希望の額が10万円程度だと収入の証明も要らないほどですからキャッシングは何処でもしやすいです。ただし借入額が高くなった際は、銀行の即日融資カードローンは、金利が低いため審査はとても難しいと言われています。ネットを見ると非常に楽に手続きができて、その日のうちに融資を受けられるようなCMがされていますが、実際には銀行ローンの審査は非常に通過しづらいものです。とはいえ低金利を得るためには難しくてもチャレンジすべきことです。

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: